14 Aralık 2007 Cuma

Mercimek Çorbası


Malzemeler:
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
Su
Tuz
Karabiber,pulbiber
Hazırlanışı :
Patates, soğan ve havucu soyup rendeliyoruz.Mercimek ve rendelediğimiz sebzeleri üzerlerini 2 parmak geçicek kadar su koyup pişiriyoruz.Pişen harcı elekden geçirip süzüyoruz.Diğer bir tencerede unu yağ ile kavuruyoruz.Daha sonra et suyunu yavaş yavaş çırparak ekliyoruz.Pürüzsüz bir hal alınca süzdüğümüz malzemeyi de ekliyoruz.Kaynamaya başlayınca baharatını ve tuzunu ekliyoruz.2-3 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: