20 Aralık 2007 Perşembe

Porselen Demlik Çay Saatleri Tarifleri Etkinliği #8 / Alman Pastası



Ortaokulda başladı bende alman pastası hastalığı.Okuldan kaçıp okulumuza çok yakın olan pastanede soluk aldığımızı,pastanenin sahibi zavallı amcaya "alman pastası kalmış olsun nolurr"diye yalvardığımız zamanları iyi hatırlıyorum:) İşte bende dünün,bugünün ve yarının en tatlı hastalığı olan "Alman Pastası" huzurlarınızda :))Kendileri bu sefer benim için değil http://keskinlininmutfagi.blogcu.com/ blogu sahibi Ayşe'nin etkinliği için hazırlanmış bulunuyo ;)
Malzemeler:
Yarım paket margarin
4 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep(tepeleme)
yarım paket yaş maya
1kg'dan bir bardak az un
2 yemek kaşığı şeker
İç Kreması:
1lt süt
2.5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Mayayı ılık suda karıştırarak eritiyoruz.5-10dk bekletiyoruz.Unu derin bir kaba boşaltıp ortasını açıyoruz.Yumurta,şeker,maya ve mahlebi ortasına döküyoruz.Ortasıdan katıştırarak yavaşca yoğuruyoruz.Yumuşak bir hamur elde edince üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda kabarıncaya kadar bekletiyoruz.Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp elimizde yuvarlıyoruz.Tepsimizi margarinle yağlayıp bezeleri tepsiye diziyoruz.Yarım saat kadar da böyle bekletiyoruz.Kremamızın bütün malzemelerini bir tencerede çırparak pişiriyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.Kabaran bezelerimizin dizili olduğu tepsiyi önceden ısıtılmış175 dereceli fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız bezeleri soğuduktan sonra ortadan keserek açıyoruz.Tamamen ikiye ayırmıyoruz fakat.Soğumuş olan kremamızı aralarına bolca koyuyoruz.Kremanın üzerine de arzuya göre muz veya başka meyva parçaları kesip koyuyoruz.En üst kısmada pudra şekeri serpiştiriyoruz.Soğuk servis yapıyoruz.

2 yorum:

ikizlerinannesi dedi ki...

BENI KIRMAYIP DAVETIMI KABUL EDIP,
BU GÜZEL TARIFI ETKINLIGIMIZE KAZANDIRDIGIN
ICIN COOOK TESEKKÜR EDERIM.
ELINE KOLUNA SAGLIK CANIMMMMM!!!

TARIFIN 60.SIRADA YERINI ALDI GELIP BAKA BILIRSIN SEVGILER

HAYIRLI BAYRAMLAR DILERIM

merinda dedi ki...

sevgili anne peri blogunun acik kpisinda bakarken alman pastani gordum sanki bir zaman yolculuguna ciktim okul yillarima goturdu beni o zamanlar en sevdigim pastalardan biriydi hic yapmamistim simdi senin bu tarifini en kisa zamanda dniycem tesekurler ve sevgiler