Malzemeler:
500gr kuşbaşı et
200gr kuyruk yağı
Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç tel şehriye
tuz
Hazırlanışı:
Kuyruk yağını minik zarlar şeklinde doğruyoruz.Tnceremize alıp iyice eriyip kızarana kadar kavuruyoruz.Daha sonra etimizi ekliyoruz.3-4dk kavurduktan sonra ocağı kısıyoruz.Suyunu verip çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.Etin kendi suyu pişmesine yeterli olmazsa kaynar su ilave edip yine kısık ateşde pişiriyoruz.
Pirinçlerimizi 1 saat önceden ılık vede tuzlu suda bekletiyoruz.Daha sonra iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz.Tenceremize tereyağını koyuyoruz.Kızdıktan sonra şehriyeleri ilave edip kızarana kadar kavuruyoruz.Daha sonra iyice süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz.Pirinçler yapışıp tekrar ayrılmaya başlayıncaya kadar (nişastasını bırakana kadar) kavuruyoruz.Daha sonra tuzunu ve kaynar suyunu ilave ediyoruz.2 defa karıştırıp 1dk yüksek ateşde pişiriyoruz.Daha sonra en kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar karıştırmadan pişiriyoruz.Pilavımız piştikden sonra kenardan ortaya doğru karıştırıp üzerine bir havlu örtüyoruz.10dk dinlendiriyoruz.Daha sonra bir çorba kasesine önce kavurduğumuz etimizi koyuyoruz.Daha sonra dinlenmiş pilavımızı koyup üzerini kaşık yardımıyla düzleştiriyoruz.Düz bir tabağı kasenin üzerine ters çevirerek kapatıyoruz ve tekrar düz çeviriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder