25 Aralık 2007 Salı

Karnıyarık Böreği

Malzemeler:
4 adet yufka
125gr tereyağı
2 yumurta sarısı
6 dilim pastırma
100gr ufalanmış beyaz peynir
6 dilim taze kaşarpeyniri
Hazırlanışı:
Yufkalardan birini tezgahın üzerine serin .Arasına eritip ılıttığınız tereyağını sürün.İkinci yufkayı da yağladığınız yufkanın üzerine serin.Onuda yağladıktan sonra 12 eşit parçaya bölün.Kaşar ve pastırmaları ortadan ikiye kesin. Her kestiğiniz yufak parçasının geniş kısmına bi adet kaşar bir adet pastırma koyun.Üzerine de ufalanmış beyaz peynir yerleştirip geniş sigara böreği şeklinde sarın.Fırın tepsisini yağlayıp börekleri yan yana dizin.Üzerine iki yumurtanın sarısı sürün.Arzuya göre susam veya çörek otu serpiştirebilirsiniz.Daha sonra herbir böreği ortasından uzunlamasına keserek karnıyarık şekli verin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: