Malzemeler:
1 adet orta boy kabak
5-6 adet taze fasulye
1 su bardağı bezelye
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
su
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kabak ve havucu soyup minik zarlar şeklinde doğruyoruz.Fasulyeleri de enlemesine diğer sebzelerle uyumlu olucak büyüklükte doğruyoruz.Bütün sebzeleri üzerlerini 2 parmak aşacak kadar suda yarı pişinceye kadar haşlıyoruz.Diğer bir tencerede Unu yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz.Sürekli çırparak karıştırıyoruz ki pütürleşmesin.Daha sonra suyumuzu gene yavaş yavaş çırpmaya devam ederek ekliyoruz.İstediğimiz kıvamı elde edinceye kadar suyu eklemeye devam ediyoruz.Çorba 3dk kadar kaynadıktan sonra sebzeleri ilave ediyoruz.15dk daha kaynatıp tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.3dk daha kaynattıkdan sonra ocaktan alıyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.
22 Aralık 2007 Cumartesi
Beşamelli Sebze Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder