4 Aralık 2007 Salı

Sünger Bob Pasta


Malzemeler:

24/29 ölçülerinde kek kalıbı
6 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 adet sütlü,1 adet bitter ülker kare(gold)çikolata
1 çay kaşığı saf vanilya
1.5 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
Dr.Oetker pasta kreması(çikolatalı)
3 kutu bonibon
1kg. muz.
1 kilo şeker hamuru(beyaz)
gıda boyası(kırmızı,kahverengi,sarı,yeşil,siyah)
250gr iri toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.Ayrı bir kapta unu,kabartma tozunu eliyoruz.Çikolataları ufak parçalar halinde kırıp benmari usulü eritiyoruz.Erittiğimiz çikolataları yumurtalı karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Daha sonra yoğurdumuzu,ve daha sonra sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.En son olarak unumuzu da ekleyip karıştırdıktan sonrayağladığımız kek kalıbımıza boşaltıyoruz.Karışımı düz bir zeminde kalıba dökünki her tarafı eşit olsun.Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda yarım saat kadar pişiriyoruz.Pandispanyayı birgün bekletiyoruz. Ertesi gün pandispanyamızı 3'e bölüyoruz.Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.Bonibonları iri şekilde robotta çekiyoruz.Pandispanyanın birinci katına kremamızı sürüyoruz.Uzunlamasına kestiğimiz muzlarımızı diziyoruz.Onun üzerine antep fıstığını ve onun üzerine iri parçaladığımız bonibonları seriyoruz.İkinci pandispanyamızı üzerine koyuyoruz.Üzerine tekrar kremamızı sürüyoruz.Tekrar muzlarımızı yerleştiriyoruz.Antep fıstığını da serpiştirdikten sonra Üçüncü kat pandispanyayı üzerine koyuyoruz.En üste de ince bir kat krema sürüyoruz.
Şeker hamurumuzu,sulandırarak renklendirdiğimiz gıda boyasıyla pastamızı şekillendiriyoruz.


1 yorum:

nino dedi ki...

ellerinize saglik iyi yillar