4 adet patates
2 orta boy soğan
4 adet yufka
nane,kekik,mix biber,pul biber tuz
İç Harç İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp haşlıyoruz.Soğanları ince ince doğruyoruz.Haşladığımız patatesleri soyup eziyoruz.Tavamıza zeytinyağı koyup soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra patatesleri,baharatları ve tuzu ilave edip 3-4 dk daha kavuruyoruz.Ocaktan alıp harcımızı ılıtıyoruz.Derin bir kaseye iç harcın bütün malzemelerini ekleyip çırparak iyice harmanlıyoruz.Yufkamızın birini alıp iç harcımızı kaşık yardımıyla her tarafını ıslatacak kadar yayıyoruz.Daha sonra yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz.(Daha küçük porsiyonlar istiyosanız 8'e bölebilirsiniz)Her parçanın geniş kısmına patatesli harçtan koyup uzunlamasına yayıyoruz. Rulo halinde sarıp uc kısmından içeri doğru gül böreği şeklinde katlıyoruz.Su dolu kaba batırıp çıkarıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.Yufkalarımızın geri kalanında da aynı işleme devam ediyoruz.Börekleri tepsiye dizdikten sonra artan iç harcımızın içine bir yumurta sarısı daha ekleyip çırpıyoruz.Böreklerimizin üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30 dk pişiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder