Malzemeler:
250gr. Kuzu kuşbaşı
1 büyük soğan
3 adet orta boy patates
2 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
mix biber,kekik,kimyon,pul biber
tuz
Hazırlanışı:
Soğanı patatesleri soyup yıkıyoruz.Ben kışlık olarak yazın hazırladığım bezelyeleri kullandım.Sizde eğer dondurucuda ki bezelyelerinizi kullanıcaksanız önceden tezgaha çıkarıp tamamen çözülmesini bekleyin.Soğanları yemeklik doğruyoruz.Tereyağını ve sıvıyağımızı tencereye alıyoruz.Yağımız kızmaya dönünce soğanları ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.Bu arada patateslerimizi iri zarlar şeklinde doğruyoruz.Tenceremize kuşbaşı etlerimizi ekliyoruz.Etler suyunu verip çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Daha sonra salçamızı ekleyip çeviriyoruz.Daha sonra patatesleri ekleyip hafif çevirdikten sonra yarım çay bardağı su ekleyip bitene kadar tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirmeye devam ediyoruz.Yemek suyu çekince bezelyeleri ekliyoruz.Üzerini bir parmak geçicek kadar suyunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.Yemeğimiz pişmeye yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.Sıcak servis yapıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder