25 Aralık 2007 Salı

Kahvaltı Çöreği

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet haşlanmış patates
125gr margarin
1 kave fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
İç Malzeme :
yarım demet maydanoz
200gr ufalanmış beyaz peynir
6 dilim dana jambon
2 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesi soyup püre haline gelinceye kadar ezin.Unu derin bir kaba eleyin.Tuz ve kabartma tozunuda ekleyip alttan üste doğru karıştırıp harmanlayın.Yumuşatılmış margarin,zeytinyağı,patates püresi ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru bir bezle örtüp 15dk dinlendirin.
iç malzeme için;maydanozu kıyın.Jambonları minik zarlar şeklinde doğrayın.Pul biber ve ufalanmış peyniri de ekleyip karıştırın.
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgah üzerine alın.Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortasına iç malzemeden yerleştirin.Kenarlarını yarımşar santim boş bırakarak rulo şeklinde yuvarlayın.Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivrilterek kapatın.Kalan hamuru bitinceye kadar aynı şekilde hazırlayın.Fırın tepsisini yağlayın ve aralarında boşluk bırakarak tepsiye çörekleri dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200dereceli fırında pişirin.Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok: