6 Aralık 2007 Perşembe

Mantı


Malzemeler:


Hamuru için:

1 su bardağından bir parmak az su

2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İç malzemesi:

250gr kıyma

1 orta boy soğan

baharatlar

tuz

Sosu için

2 diş sarmısak
1 orta boy kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Yumurtayı suda çırpıyoruz.Daha sonra adlığı kadar un ekliyoruz.Sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamuru iki bezeye ayırıyoruz.Diğer tarafta soğanımızı soyup rendeliyoruz.Baharatlarımızı rendelenmiş soğanı kıymaya ekleyip yoğuruyoruz.Bezelerden birini alıp önce merdane yardımıyla yuvarlak şekilde acıyoruz.Daha sonra oklavamızla çok ince olmayan bir yufka şeklinde açıyoruz.Yufkamızı küçük kareler halinde kesiyoruz.İçlerine kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz.(Songül abla benim fotoğraf çekmemi beklemeden başladı kapatmaya tabi :D )


İkince bezeyide aynı şekilde açıp bohçalar halinde kapattıkdan sonra unladığımız fırın tepsisine dizip 180 derecede 5dk kadar kızartıyoruz.



Matıları fırından çıkarıp kaynayan suya atıyoruz.İçine bir yemek kaşığı tuz ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Diğer bir tarafta kasedeki yoğurdumuzu çırpıyoruz.Sarmısakları da ezip içine ekliyoruz.Mantımız haşlanınca servis tabağımıza suyunu süzerek alıyoruz.Üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz.Tavada tereyağını kızdırıp salçamızı kavuruyoruz.Nane ve pulbiberi de ekleyip 2 çevirdikten sonra alıp yoğurtladığımız mantının üzerine gezdiriyoruz.


Ve mutlu son :) Mantımız hazır...



2 yorum:

Eslem dedi ki...

Ayyyy mantıların tepsideki haline bayıldım:)) Bir tüelü yemekde kısmet olmadı hani:P

pigmelerle.dans.eden dedi ki...

Iki gun once Jennifer`la -hani turk yemekleri ogrettigim ezo gelinci, dolmaci seker ahci- manti yaptik. ikimiz birbirimizden acemi, ben hayatim boyunca sadece yemisim, o hayatinda gormemis, yaptik bi seyler ama cok komik oldu :)
Senin manti sayfasini ona goturcem de gozu gercek manti gorsun, benden hayir yok cunku :)
Sevgiler,
Meltem