4 Aralık 2007 Salı

Zeytinyağlı Fasulye


Malzemeler:

Yarım kilo taze fasulye

1 adet büyük boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

3 küp şeker
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeleri uç kızımlarını kestikten sonra önce ortadan uzunlamasına ikiye bölüyoruz.Daha sonra onları da ortadan ikiye bölüyoruz.Soğanları yemeklik doğruyoruz.Tencereye sırasıyla fasulyeleri soğanları salçayı zeytinyağını,küp şekerleri vede bir su bardağı suyumuzu ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.Fasulyeler pişmeye döndüğü zaman tuzumuzu ilave edip pişince ocaktan alıyoruz.Soğuk servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: