25 Aralık 2007 Salı

Piyaz



Malzemeler:

1.5 su bardağı kuru fasulye

2 soğan

4 yaparak kıvırcık

1 adet havuç

2 adet haşlanmış yumurta
2 adet domates
1 avuç maydanoz yaprağı
sumak
pulbiber
tuz
limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir gece önceden kurufasulyeleri suya koyuyoruz.Ertesi gün fasulyenin suyunu döküp tencereye kurufasulyeleri alıyoruz.Bir taşım kaynatıyoruz.Suyunu tekrar süzüyoruz. Bu sefer tekrar yeni su koyup fasulyeleri ezilmeyecek kadar haşlıyoruz.Diğer bir tarafta yıkayıp süzdüğümüz kıvırcıkları ince ince doğruyoruz.Soğanlarıda piyazlık doğruyoruz.Havucumuzu soyup rendeliyoruz.Domatesleri de iri zar şeklinde doğruyoruz.yumurtalarıda zar şeklinde diğer malzemelerle uyumlu bir büyüklükte doğruyoruz.Maydanozu da kıyıp Haşlanmış fasulyelerle birlikte bütün malzemeyi karıştırıyoruz.Bir kasede tuz,limon suyu ve zeytinyağını harmanlayıp piyaza döküyoruz.Çok karıştırmadan servis tabağımıza alıyoruz.Sumak ve pulbiber serpiştirip soğuk servis yapıyoruz.

4 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis görünüyor piyaz.


Çok sevdiğim ve sık yaptığım bir lezzet.


sevgiler...

aNNePeRi dedi ki...

ab-ı hayat;teşekkür ederim.Benimde özellikle köfteyle çok yakıştığını düşündüğüm bir lezzet

keskinli dedi ki...

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara!

etkinlige katildigin icinde tekrar tesekkürler

NiNo dedi ki...

off bayilirim piyaza ama sarmalarda gozumden kacmadi hani :D neyseki bizdede vardi sarma :D elerine saglik canim iyi yilar