6 Aralık 2007 Perşembe

Muzlu Pasta


Malzemeler:


Pandispanya için:

5 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
2adet muz
Krema için:
500ml süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı un
1 paket vanilya
üst krema:
1 paket Dr.Oetker pasta kreması
antep fıstığı
2 kutu bonibon
Hazırlanışı:
5 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırdıktan sonra beyazını iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Daha sonra sarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Daha sonra şekeri ilave edip tekrar çırpıyoruz.Daha sonra elediğimiz unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Dikdörtgen fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplıyoruz.hazırladığımız karışımı hertarafa eşit gelecek şekilde yayıyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından alıp sıcakken rulo şeklinde yuvarlıyoruz.Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.
Ocağa tenceremizi alıp şekeri unu vanilyayı ve sütü ekleyip sürekli çırparak pişiriyoruz.Pürüzsüz bi krema elde edince ocağı kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Ilınan pandispanyamızı yağlı kağıttan çıkarıyoruz.İiçine kremamızı sürüyoruz.Ve iki bütün muzu uc kısıma yan yana dizdikten sonra rulo şeklinde sarıyoruz.Üzeri için dr.oetker pasta kremasını tarife göre hazırlayıp pastayı kaplıyoruz.Üzerini yuvarlak kalın halkalar şeklinde kestiğimiz muz, iri çekilmiş antep fıstığı ve bonibonlarla süslüyoruz.Buzdolabında bir saat bekletip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: