14 Aralık 2007 Cuma

Bulgur Pilavı


Malzemeler:
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
2 büyük soğan
2 domates
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
su
tuz
Hazırlanışı:
Bulgurumuzu ayıklayıp iyice yıkıyoruz.Soğanlarımızı soyup yemeklik doğruyoruz.Sızı yağımızı kızdırdıktan sonra soğanlarımı tenceremize alıyoruz.Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra gene yemeklik doğradığımız domateslerimizi ilave ediyoruz.Domatesler pişmeye dönünce salçalarımı ilave edip kavuruyoruz.Daha sonra bulgurumuzu ilave edip bütün malzemeyi 1-2 dk çeviriyoruz.Üzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su ve tuzunu ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.Suyunu çekince tencerenin ağzına havlu serip kapağını kapatıyoru.Ocağımızı da kapatıp 15dk dinlendiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: