14 Aralık 2007 Cuma

Patlıcan Musakka



Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
tuz
su
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğruyoruz.1 saat kadar tuzlu suda bekletip avcumuzda sıkarak süzüyoruz.Kağıt havlu kaplı tabağa alıyoruz.Daha sonra patlıcanları kızartıyoruz.Soğanları kuşbaşı halinde doğruyoruz.1 tatlı kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanlarımızı ilave ediyoruz.Soğanlar pembeleşince salçayı ve peşine üp şeklinde doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz.Domatesler pişmeye dönünce kızarttığımız patlıcanları ve domates suyunu ve bir çay bardağı suyumuzu ilave ediyoruz.5dk pişirip ılık servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: