4 Aralık 2007 Salı

Şehriyeli Tavuk Çorbası


Malzemeler:

1 adet yarım göğüs eti (tavuk)

2 çorba kasesi tel şehriye

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
Kuru nane,Mix biber (yeşil,kırmızı,beyaz,s,yah top biber)
Hazırlanışı:
Tavuk etini küçük bir tencere iyice pişiriyoruz.Diğer tencerede tereyağıyla salçayı kavuruyoruz.Daha sonra yarım litre kadar suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayan suyun içine şehriyeleri atıp pişirmeye devam ediyoruz.Diğer tarafta pişirmiş olduğumuz tavuğu ılındıktan sonra küçük parçalar halinde ufalıyoruz.Daha sonra ufaladığımız tavuk etini çorbaya ilave ediyoruz.Tavuğu haşladığımız suyun içine ılındıktan sonra unu,limonu,yumurtayı ve tuzu ilave edip çırpıyoruz.Kaynayan çorbamızın suyundan bir kepçe alıp unlu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.Bu işleme karışım ılınana kadar devam ediyoruz.Daha sonra ılınan karışımı yavaşça karıştırarak çorbaya ilave ediyoruz.Daha sonra kuru nane ve mix biberimizi ekledikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.Çorbamız servise hazır.

Hiç yorum yok: