Malzemeler:
1 Adet kabak
1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Adet kereviz
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı(doluca)tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Sebzelerimizi soyup rendeliyoruz.üzerlerini 2 parmak kadar geçicek şekilde suyumuzu ilave ediyoruz.Sebzeler pişmeye döndükleri zaman içerisine tuzu ve tereyağını ilave ediyoruz.10-15dk daha kaynattıktan sonra ayrı bi kapta 2 su bardağı su,yumurta,limon ve unu çırpıyoruz.Kaynamakta olan çorbanın suyundan alıp karışıma yavaşça ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Bu işlem karışımımız ılıyıncaya kadar devam ediyo.Sonra karışımı yavaş yavaş kaynayan çorbaya sürekli karıştırarak ekliyoruz.Kıvamını ayarladıktan sonra kaynadıktan birkaç dakika sonra ocağı kapatıyoruz.Üzerini pul biberle süsleyip servis yapıyoruz.
1 yorum:
Merhaba, "tavuklu şehriye çorba"nızı www.ikizanneleri.net sitesinin Annelerin mutfağı bölümünde yayınlamak isteriz. Fotografı ve sizin adınızla, lutfen bize yazınız bilgi@ikizanneleri.net sevgilerimizle
Yorum Gönder