28 Kasım 2007 Çarşamba

Islak Kek



Bizim evde ailecek çok sevilerek yenen bi kek olur kendileri. Her gün yaptığım zamanlar olmuştu bazen abartı gelmesin ama günde iki defa yaptığımı bilirim.Üstelik özel sipariş verenler olurdu ev halkından "bu seferkinin içine şunu da ceviz koy""bi dahaki kuru üzümlü olsun" vs. gibi aralarında tartışma konusu olduğu günler olurdu bazen "ya ben üzüm sevmiyorum kuru meyve olsun" "olmaz üzüm yakışır buna" tarzında :)Her haliyle beğeni toplayan bi kek efendim uzun lafın kısası :) İşte tarifi;
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri köpük köpüp olana kadar çırpıyoruz.Daha sonra içine süt,yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Hazırladığımız karışımdan bir su bardağı ayırıyoruz(eğer ıslaklığını daha çok seviyosanız büyükce bi bardak ayırın)Kalan malzemeye un,kabartma tozu,vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Hazırladığımız karışımı kare bir borcama döküyoruz(borcam olmazsa olmaz diye bişey yok düz bir tepsi olsun da ne olursa olsun :) bide büyük olmasın ;) )180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.Pişince fırını kapatım kekimizi kesiyoruz ve üzerine ayırdığımız karışımı yavaş yavaş döküyoruz.Daha sonra sıcak fırına tekrar koyup bir dakika bekletip çıkarıyoruz.Üzerini cenınız nasıl isterse öyle süsleyin ve servise hazırdır kek artık :)

Hiç yorum yok: