30 Kasım 2007 Cuma

Kabak Musakka


Malzemeler:

4 adet orta boy kabak
1 ortaboy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
su
Hazırlanışı:
Kabakları soyup yıkıyoruz.Önce ortadan ikiye sonrada herbir parçayı üçe bölüyoruz.Kuşbaşu halinde doğruyoruz.Soğanımızıda kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyup ısınınca soğanlarımızı ekliyoruz.Soğanlar pembeleşince salçamızı ekliyoruz.Daha sonra kabaklarıda ekledikten sonra bir müddet daha kavuruyoruz.Daha sonra pirinci ve tuzu ekleyip üzerini 2 parmak kadar geçicek şekilde suyumuzu ekleyip orta ateşte pişiriyoruz.İsteğe bağlı olarak yemeğimizi tabağa aldıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt,nane,pul biber ve dereotu ekleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: