27 Kasım 2007 Salı

Elmalı Kurabiye

Hamur için malzemeler:

3.5 su bardağı un

200gr margarin

1 paket kabartma tozu

4 çorba kaşığı pudra şekeri

1 tutam tuz

3 çorba kaşığı yoğurt

Cevizli iç harç malzemeleri:

2 kırmızı elma

1 kahve fincanı ceviz içi(iri çekilmiş)

1 kahve fincanı fındık içi(iri çekilmiş)

2 çay kaşığı tarçın

yarım su bardağı toz şeker


HAZIRLANIŞI
İç malzeme:
Elmaları soyup rendeliyoruz.Bir tencereye alıp üzerine şeker ve tarçını ilave ederek kısık ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Ocaktan aşıp ılıyınca içerisine fındık ve cevizi ilave ediyoruz.Arzu ederseniz kuru üzümde koyabilirsiniz

Margarin ve yoğurdu aynı anda dolapdan çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.Daha sonra bir kabın içine alıp üzerine elediğimiz unu ve diğer malzemeleri ekliyoruz.Sert olmayan bi hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.daha donra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp merdane yardımıyla 2mm kalınlığında açıyoruz.Açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz.Geniş kısmına soğumuş içimizi koyup kernarları açık kalacak şekilde sarıyoruz.Yağlanmış tepsimize dizip 170 dereceli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Sıcakken üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapıyoruz

Hiç yorum yok: