Selamlarrr :) Sakın iyileşmiş demeyin inatla hastalığımda sabit kalıyorum.Ne o beni bırakıyo ne ben onu.Böyle bi bağ oluştu aramızda kahretsin:) Eee burda ne işin var derseniz sıkıldım yahu yat yat :) Tatlı tarifi veriyorum ki tadım yerine gelir belki :) Zerde bir osmanlı tatlısı.Ve ben hiç sevmediğim bir tatlıyı çok güzel yapıyorum nasıl oluyosa :D Ama bunun için http://rusticfoods.blogspot.com/ un sahibesi Betül'e çok çok teşekkür etmeme lazım çünkü tarif onun.Ben minicik değişiklikler yaptım sadece.Deneyin pişman olmazsınız diyorum yiyenlerin beğenilerine güvenerek:)İşte tarif ;
Malzemeler:
1 su bardağı basmati pirinc(ben baldo kullandım)
2lt su
1 tatlı kaşığı safran
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 su bardağı gülsuyu
3 yemek kaşığı patates nişastası(ben buğday kullandım)
2,5 su bardağı şeker
toplu iğne başı kadar misk(kullanmadım)
çam fıstığı ve kuş üzümü
(süsleme için)
Hazırlanışı:
Pirinçleri bir gece önceden ılık suda bekletiyoruz.Sabah nişastası gidene kadar bolca yıkıyoruz.
2lt suda pirincler hafif pişinceye kadar (iki parmak arasında ezilene kadar) haşlıyoruz.Diğer bir kasede gülsuyu safran ve zerdeçalı karıştırıp bekletiyoruz.Nişastayı da 1/2 su bardağı suda karıştırarak eritiyoruz.Şekeri.gülsulu karışımı ve erittiğimiz nişastayı pirinçli karışa ekliyoruz.Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Misk kullanmak isterseniz ocaktan almadan hemen önce ekleyebilirsiniz.Daha sonra zerdeyi kaselere boşaltıyoruz.İyice soğuduktan sonra üzerine çam fıstığı ve kuş üzümü kullanarak süslüyoruz.Soğuk servis yapıyoruz