Yarım kilo ıspanak
1,5 büyük kuru soğan
250gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
sıvı yağ
sirke
Hazırlanışı:
Ispanakların kök kısımlarını kesip tek tek ayırıyoruz.Bol suda topraklarını döküyoruz.Daha sonra geniş bir kapta bol sirkeli su hazırlayıp ıspanaklarımızı 2 saat bekletiyoruz.Ispanakların suyunu döküp duru suyla bir kaç sefer değiştirerek yıkıyoruz.Suyunu süzdükten sonra orta büyüklükte doğruyoruz.Soğanımızı da soyup yemeklik doğruyoruz.Tenceremize sıvı yağı alıyoruz.Kızdıktan sonra soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Daha sonra salçamızı ekliyoruz.Ispanakları da ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşde pişmeye bırakıyoruz.Ispanaklar suyunu bırakıp çektikden sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz.Üzerini kaplayacak kadar su ve tuz ekleyip karıştırmadan pişirmeye devam ediyoruz.Ocağın altını kapattıkdan sonra birkere altüst ederek karıştırdıktan sonra servis yapıyoruz.(Yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz)
1 yorum:
canim ispanakli boregin nefis ellerine saglik uzuldugunu duydum cok uzuldum :( ben yurt disinda yasamama ragmen boyle bir seyi yurt disinda gormedim kapali degilim ama demokrasi ise istedikleri nerde demoikrasi bunuda anlamadim herkes ozgur kim nasil isityrsa yasar kime ne bunuda anlamadim Allah sonumuzu hayretsin mahser yaklasiyor sanirim:(
Yorum Gönder