26 Şubat 2008 Salı

Paçanga Böreği


Nefis mi nefis bir börek huzurlarınızda arz-ı endam etmekteler.Nefis olan şeyler genelde zahmetlidirler ya aynı zamanda bu börek hiç de öyle değil.Hem pratik,hem lezzetli,hem şık,hem zengin bir börek.Ben genelde akşam yemeği davetlerinde ara sıcak olarak sunuyorum.Ve (pastırma sevmeyenler hariç) inanın ayıla bayıla yenip süpürüşüp siliniyo :)
Bu tarif benim canım canım ninomun kaybettiğimiz blogcu öğretmen arkadaşımız Esra'nın aınısına düzenlediği etkinliğe gidiyo.Daha önce misssssssssssss Zerrin'in öncülük ettiği çok güzel bir etkinlik daha yapmıştık Esra için.3 tane ilköğretim okulunun kütüphanesini kitaplarla doldurmuştuk :) Rabbim inşallah bu kadar sevilen,anılan bu güzel insanı daimi ikamet yerinde çok çok daha mutlu eder :)
İşte tarif;
Malzemeler:
Yarım kilo yufka
250gr taze kaşar
200gr pastırma
kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Yufkalarımızı 12 eşit parçaya bölüyoruz.Taze kaşarı yufkalarımızın ortasına konulucak şekilde dikdörtgen olarak kesiyoruz.Pastırmaları ortadan ikiye bölüyoruz.12 eşit parçaya kesitiğimiz yufkalarımızın herbirinin geniş kısmına önce kaşar üzerine de pastırma koyuyoruz.Sigara böreğinin kalını şeklinde sarıyoruz.Kızgın yağda kızartıyoruz.Sıcak servis yapıyoruz

6 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BÖREKLER NEFİS OLMUŞ BENDE BU ARA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM SEVGİLER

EZGi :)) dedi ki...

canım ben bu böreğe bayılıyorum.çok lezzetli görünüyor.ellerine saglık kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

selam..börekler nefis görünüyor...eline saglık.sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Ay pastırmaaayı çok severimm anaperim..Nasıl lezzetli olmuştur börekler kimbilir..İki denecik alabilir miyim :)))
Öpüyorum seni, ellerin dert görmesin..

NiNo dedi ki...

canim etkinlige son dakkada yetistin sagolasin canim ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Paçanga böreğine bayılıyorummmmmmm... Ellerine sağlık