Biliyorum çok geç bi tarif bu.Ama napayım tarif uzun zaman az :) Her işde bir hayır vardır yalınız.Bu tarif de yaman etkinliklerin bu ayki "Kaynana yaşa basmaz,Asla altta kalmaz" sloganıyla Geleneksel Tatlılar konulu etkinliğe nasipmiş:) (amma uzattım cümleyi yaa :P )Etkinlik sahibi blog http://binbircesni.blogspot.com/ Songül ablamla eminim ilerde çok iyi birer kaynana olucaz biz :)
Tamam daha fazla uzatmıyorum işte tarif :)
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un
250gr iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti İçin;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon
Baklavanın Üzeri İçin;
250gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Derin bir kabın içine bütün malzeme koyulup yumuşak bir hamur elde edilir.Sonra bu hamur 3 eşit parçaya daha sonra herbir parça fındıktan biraz büyük bezelere ayrılır.Bu bezeler önce çay bardağı altı büyüklüğünde nişasta yardımıyla açılır.Aralarına bolca nişasta serpilerek üst üste konur.Tekrar tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye serilir.Üzerine çekilmiş iri ceviz serpilir.Diğer hamur parçalarıda bitene kadar aynen işleme devam edilir.Daha sonra baklava dilimi şeklinde kesilir.
Tavada tereyağı ce sıvı yap iyice kızdırıldıktan sonra baklavanın üzerine dökülür.180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tencerede şeker ve su konur.10dk kaynadıktan sonra limonu eklenir ve bir 5dk daha kaynatılır.Soğutulmuş baklavanın üzerine ılınmış şerbet dökülür iyice şerbetini çektikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder