5 Haziran 2009 Cuma

Mahlepli Kandil Simidi



Uzunca zamanlar yazmıyorum.Umrumda değil blog demek değil bu.Sadece yemek harici bir şeyler yazmak konusunu kafamda pek netleştirmiş değiim.Kendim blogum olmadan önce ve olduktan sonraki dönemlerde netten bir tarif aradığım zaman,eğer blogcu tarif dışında irşeyler yazmışsa sinir oluyodum(halen bazen sinir bozucu bir durum bu benim için)


Zaten gıcık bir tipim.Eğer maksadım zaman geçirmek değil işimi halletmekse beni oyalayan herşey sinir bozucudur.Bu herşey için böyle.Misal;etek almak için dışarı çıktıysam sadece etek bakarım,başka hiç bir şey oyalayamaz beni.Genelde kadınlar da olan birşey vardır mesela "a"mağazada bir eteği beğenmiştir aslında ama diğer 5 mağazaya da bakmadan o eteği almaz.Veya bir etek almak niyetindedir "a" mağazasında ki etek tam aradığı gibidir.O eteği alır ama diğer 5 mağazaya da girer bi bakarsın 3 etek daha almıştır ve belkide o 3 eteği hiç kullanmicaktır.Bende o yok işte girerim bir mağazaya beğendiysem alırım çıkarım etek serüveni benim için biter.


Şimdi bir diyorum ki;bu bloğu okuyanların çoğunluğu "burası yemek blogu ver tarifi çekil uzatma"diyenlerse haklılar.Burası her ne kadar arada hayattan da yazıyor olsam da genel manada bir yemek blogu.Birilerine hayır yapacağız derken birde sinir bozucu olmayalım:) O yüzden yaptıklarımın fotoğrafları yokken tarif yazmak,tarif yazamıyorken de günlük maksatlı yazı yazmak istemediğim için burası artık güncelbirbog olmaktan çıktı.Dönücem eski günlerime ama ne zaman bilemiyorum.

Buralarda yokken çok güzel tarifer denedim.Harika pastalar yaptım ilk sipariş pastamı yaptım hatta iki katlıydı ama onun da fotoğrafı yok malesef :(Arkadaşlardan denediğim tariflerden yeşil kiviye ait bir profiterol tarifi var ki gecenin bir vakti yapılmış sabahına bitirilmiş,sonunu komşuya ikram ettiğim için akşam evde kıyametkopmasına sebep olmuş bir tariftir.Yani demem o ki 4/4'lük bir tarif deneyenin bir daha hazır profiterol alacağını sanmıyorum.Biz ailcek profiterol aşığı olarak,bir profiterol için ne yollar aşındırdığımız zamanlar olduğu halde birdaha hazır profiterol almamaya karar verdiysek :)

Bir de kıyır kıyır poğaca sevenler için şu günlerde İstanbul'a gelse de hasret gidersek diye beklediğim,özlediğim Ninomdan bir poğaca tarifi öneriyorum.Bak bunlar garantili kaçırma derim :)

Geçelim kendi tarifimize :) Efenim okuduğunuz üzre kandil simidi tarifi veceğim bugün.Kandil de değil hayırdır diyosun duydum.Bir kandil günü tarifi yazmayı bende istedim ama gel gör ki tarifi yazdığım kağıdı kaybetmiş bulunmaktaydım :) Anca buldum kağıdı şimdi yazıyorum napalım kısmet.Sen bu adresi unutmican kandil akşamı yapıcan artık ahaliye kandil simidini :) İllede kandil akşamı mı yapmaklazım dersen yok efendim canın ne zaman isterse.Kıyır kıyır böyle ağızda dağılan,tatlı tatlı mahep kokan bir simit bu.Reklam kısmını da geçtik işte tarif;

Malzemeler:

1 paket margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yumurta

Aldığı kadar un

Susam

Hazırlanışı:

1 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdıktan sonra sarını ve diğerbütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.Hafif yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Hamurun kıvamını,hamurdan bir parça koparıp şekil verirken dağılıp dağılmadığından anlayabilirsiniz.Hamur kıvama geldiğinde istediğimiz simit oyutuna göre mandalina veya ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.Elimizde şekil verdikten sonra tepsiye diziyoruz.Ayırdığımız yumurta beyazını simitlerin üzerine fırça yardımıyla sürüp üzerlerine susam serpiyoruz.Önceden ısıtlımış 175 dereceli fırında susamlar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Allah'ım ya bak ne kolay tarif dimi? :)

8 yorum:

mutfaktayim dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

Sevgiler...

Gelin Ayşe dedi ki...

ellerine saglık anne peri :)
Ayrıca sadece tarif dişinda başka şeyler yazmanı ben seviyorum :)

çiLekLisüt dedi ki...

canım benim sen yazda biz her türlü okuruz ayrıca katılıyorum şahsen bende googleda bir işim olup da arama yaptığımda girdiğim sitede geyik çevrilmişse çoğu zaman o siteyi kapatıp başka siteye atlıyorum zaten acele bir şekilde heyecanlı heyecanlı merak dindirme telaşındayım bir de onu mu okicam filan yani :)) ama bazı bloglar bunu çok iyi başarıyor, blog'unu kategorilere ayırıp günlük ve gündemden bir şeyler de yazabilirsin diye düşünüyorum ki senin gibi kafalı bir hatunun bunu yapması şart ;) yaz ki millet faydalansın, ışığını yansıt baby ;)

bu arada mahlepli tuzlu kurabiiyeyi ben de yaparım ara ara ama uzun süredir yapmadım , pastane kuru pastalarını küçük görüyorum bu kurabiyeyi yaptığımdan beri :)) o kadar taze ve lezzetli oluyor ki. mis gibide kokuyor pişerken en sevdiğim yönü bu zaten :))

öpücükler gezgin cadımmm

aNNePeRi dedi ki...

@mutfaktayım;teşekkür ederim :)

@Ayşe gelin; teşekkür ederim arkadaşım.Yazdıklarımı severek okuyan bitek sen varmışsın dicektimki çileklim yetişdi :)

@çilekli sultan :)aynen valla sen daha güzel anlatmışsın derdimi :) Güncel konulardan ben çok sıkıldım be şeker.İnsanlar çok dik.Otistik çocuklar gibiler fikri sabit :) ne dersen de takıldı mı takılıyo bi yere.Saçma sapan işler "a"dan "z"yi anlamalar.Ben çok geriliyorum bana göre değil.Günlük tarzı yazıyodum başka bi yerden sıkıldım sildim hehe.Şimdi gene başladım belki gene silerim az dengesizim :)

Sabah sana mesaj atıcaktım 8gibi bu taraftaysan gel kahvaltı yapalım diye uyuyodur dedim.Yoldayken sen mesaj attın :)Gelebilseydin çokgüzel olurdu bir daha seninle gideriz şöyle deniz manzaralı bir kahvaltı yaparız inşallah :)

ilker'in mutfağı dedi ki...

Anneperim nerdesin sen ayol.merak ettim.Çok öpüyorum canım.Sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Merhabalar Anneperi,blogunu ilk defa okudum ziyaret ettim sanıyorum.Başakşehir'de pastacılık malzemeleri ararken google da çıktın karşıma ki;aynı mahalledeymişiz anladım :)

Bu da gece gece bir gülümseme bir şaşkınlık verdiki bana sorma :)

Hala buralardamısın acaba?

Mail adresini filan göremedim blogunda, görüşmek istersen benimki blogumda var...


Selamlar...Sevgiler....

Minotoche dedi ki...

izmirde olsaydı buna kandil gevreği derker di :D

teşekkürler paylaşm için..

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com