5 Haziran 2009 Cuma

Mahlepli Kandil Simidi



Uzunca zamanlar yazmıyorum.Umrumda değil blog demek değil bu.Sadece yemek harici bir şeyler yazmak konusunu kafamda pek netleştirmiş değilim. Kendi blogum olmadan önce ve olduktan sonraki dönemlerde netten bir tarif aradığım zaman, eğer blogcu tarif dışında bir şeyler yazmışsa sinir oluyordum (halen bazen sinir bozucu bir durum bu benim için) O yüzden yaptıklarımın fotoğrafları yokken tarif yazmak, tarif yazamıyorken de günlük maksatlı yazı yazmak istemediğim için burası artık güncel bir blog olmaktan çıktı. Döneceğim eski günlerime ama ne zaman bilemiyorum.

Buralarda yokken çok güzel tarifer denedim.Harika pastalar yaptım ilk sipariş pastamı yaptım hatta iki katlıydı ama onun da fotoğrafı yok malesef :(Arkadaşlardan denediğim tariflerden yeşil kiviye ait bir profiterol tarifi var ki gecenin bir vakti yapılmış sabahına bitirilmiş, sonunu komşuya ikram ettiğim bir tariftir.Yani demem o ki 4/4'lük bir tarif deneyenin bir daha hazır profiterol alacağını sanmıyorum.
Bir de kıyır kıyır poğaça sevenler için şu günlerde İstanbul'a gelse de hasret gidersek diye beklediğim, özlediğim Ninomdan bir poğaca tarifi öneriyorum.Bak bunlar garantili kaçırma derim :)
Geçelim kendi tarifimize :) Efenim okuduğunuz üzre kandil simidi tarifi veceğim bugün. Kandil de değil hayırdır diyosun duydum. Bir kandil günü tarifi yazmayı bende istedim ama gel gör ki tarifi yazdığım kağıdı kaybetmiş bulunmaktaydım :) Anca buldum kağıdı şimdi yazıyorum napalım kısmet. Sen bu adresi unutmican kandil akşamı yapıcan artık ahaliye kandil simidini :) İlle de kandil akşamı mı yapmak lazım dersen yok efendim canın ne zaman isterse. Kıyır kıyır böyle ağızda dağılan, tatlı tatlı mahlep kokan bir simit bu. Reklam kısmını da geçtik işte tarif;
Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
Aldığı kadar un
Susam
Hazırlanışı:
1 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdıktan sonra sarını ve diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Hafif yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz. Hamurun kıvamını, hamurdan bir parça koparıp şekil verirken dağılıp dağılmadığından anlayabilirsiniz. Hamur kıvama geldiğinde istediğimiz simit boyutuna göre mandalina veya ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Elimizde şekil verdikten sonra tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta beyazını simitlerin üzerine fırça yardımıyla sürüp üzerlerine susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında susamlar hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Allah'ım ya bak ne kolay tarif dimi? :) Hadi afiyet olsun ;)

8 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

Sevgiler...

Gelin Ayşe dedi ki...

ellerine saglık anne peri :)
Ayrıca sadece tarif dişinda başka şeyler yazmanı ben seviyorum :)

Unknown dedi ki...

canım benim sen yazda biz her türlü okuruz ayrıca katılıyorum şahsen bende googleda bir işim olup da arama yaptığımda girdiğim sitede geyik çevrilmişse çoğu zaman o siteyi kapatıp başka siteye atlıyorum zaten acele bir şekilde heyecanlı heyecanlı merak dindirme telaşındayım bir de onu mu okicam filan yani :)) ama bazı bloglar bunu çok iyi başarıyor, blog'unu kategorilere ayırıp günlük ve gündemden bir şeyler de yazabilirsin diye düşünüyorum ki senin gibi kafalı bir hatunun bunu yapması şart ;) yaz ki millet faydalansın, ışığını yansıt baby ;)

bu arada mahlepli tuzlu kurabiiyeyi ben de yaparım ara ara ama uzun süredir yapmadım , pastane kuru pastalarını küçük görüyorum bu kurabiyeyi yaptığımdan beri :)) o kadar taze ve lezzetli oluyor ki. mis gibide kokuyor pişerken en sevdiğim yönü bu zaten :))

öpücükler gezgin cadımmm

aNNePeRi dedi ki...

@mutfaktayım;teşekkür ederim :)

@Ayşe gelin; teşekkür ederim arkadaşım.Yazdıklarımı severek okuyan bitek sen varmışsın dicektimki çileklim yetişdi :)

@çilekli sultan :)aynen valla sen daha güzel anlatmışsın derdimi :) Güncel konulardan ben çok sıkıldım be şeker.İnsanlar çok dik.Otistik çocuklar gibiler fikri sabit :) ne dersen de takıldı mı takılıyo bi yere.Saçma sapan işler "a"dan "z"yi anlamalar.Ben çok geriliyorum bana göre değil.Günlük tarzı yazıyodum başka bi yerden sıkıldım sildim hehe.Şimdi gene başladım belki gene silerim az dengesizim :)

Sabah sana mesaj atıcaktım 8gibi bu taraftaysan gel kahvaltı yapalım diye uyuyodur dedim.Yoldayken sen mesaj attın :)Gelebilseydin çokgüzel olurdu bir daha seninle gideriz şöyle deniz manzaralı bir kahvaltı yaparız inşallah :)

İlker Ergin dedi ki...

Anneperim nerdesin sen ayol.merak ettim.Çok öpüyorum canım.Sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Merhabalar Anneperi,blogunu ilk defa okudum ziyaret ettim sanıyorum.Başakşehir'de pastacılık malzemeleri ararken google da çıktın karşıma ki;aynı mahalledeymişiz anladım :)

Bu da gece gece bir gülümseme bir şaşkınlık verdiki bana sorma :)

Hala buralardamısın acaba?

Mail adresini filan göremedim blogunda, görüşmek istersen benimki blogumda var...


Selamlar...Sevgiler....

Minotoche dedi ki...

izmirde olsaydı buna kandil gevreği derker di :D

teşekkürler paylaşm için..

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com