Bu tatlıya neden prenses tatlısı denmiş bilemiyorum. Çok hafif olduğundan mı?(hani her zaman prensesler çıtı pıtı zapzayıf olurlarya :) ) yoksa bu kibar hanımefendi duruşundan mı? İkiside geçerli bir sebep olabilir tabi. Ama yakışıyor isim de tatlımıza hani :) Ben küçük cadaloz bir kızken okuldan dönüşte ablalarım yapardı bu tatlıyı. Çok severek yerdik. O kadar hafif bir tatlı ki midenize oturmadığı için hiç hissetmiyorsunuz(hissedene kadar yemezseniz tabi :P ) Çok da pratik çabucak oluyo habersiz gelen misafirler için önerilir :) İşte tarif;
Malzemeler:
7 yemek kaşığı irmik
1 lt süt
14 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin (olmasada olur)
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Hazırlanışı:
Sütü,şekeri ve irmiği tenceremize alıyoruz.Orta seviyede bir ateşde sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.Kaynadıktan hemen sonra vanilya ve margarinimizi ekliyoruz.2-3 dk daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.Dikdörtgen borcam kabımıza bir kepçe tatlımızdan döküyoruz.Kaşık yardımıyla döktüğümüz tatlıyı kabın hertarafına eşit dağıtıyoruz.Daha sonra kakaolu pötibör bisküvilerimizi bir sıra kaplıcak şekilde diziyoruz.Üzerine kalan tatlımızı boşaltıyoruz.Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre tarçın,çilek,ceviz vs ile süsleyip servis yapıyoruz.
5 yorum:
ellerine saglik canim, cok lezzetli görünüyor, bir o kadarda pratikmis :) tskler canim...
kocaman öpüldün..
ellerinize sağlık. gerçekten prensesler gibi hafif bir lazzet. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
merhaba.çok güzel ve pratik bir tarif.ilk fırsatta deneyeceğim.sevgiler...
canım ellerine sağlık çok hoş görünüyor
sevgiler
prenses pastana bir prens buldum oda www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com oglumun sitesinede beklerim yorumlarini eksik etme öpüldün canim
Yorum Gönder