26 Nisan 2008 Cumartesi

Peynirli Sarma Gül Böreği

Merhabalar...
Uzunca aralar veriyorum biliyorum ama inanın boş zamanım olmuyor. Dinlenmek için elime geçen kısa fırsatlarda bloglara bakmak, yorum bırakmak için geliyorum buralara. Bu ayki Ye# etkinliğinin konusu börekler. Günlerin, çay davetlerinin olmazsa olmazı yani:) Bir börek sever olarak çok merak ediyorum nasıl börekler çıkıcağını. Eminim herkese çok faydası dokunucak bu etkinliğin :) Dün bende hastaneden dönerken "bugün itibariyle etkinliğe katılımı kaçırmış durumdasınız Ümmü hanım"dedim kendi kendime.Bugün etkinlik sahibi http://leziz.blogcu.com/ a uğradığımda öğrendim ki etkinlik son katılım tarihi ayın 28'ine ertelenmiş durumda :) Çok sevindim ve vakit geçirmeden peynirli bu böreğin tarifini yayınlamaya karar verdim :)
Aynı su böreği diyerek su böreğinin klasına dokunmak niyetinde değilim :) Ama inanın su böreği tadında bir börek. Hatta şöyle ki peynirli böreği sevmeğen arkadaşlarıma peynirli böreği zevkle yediren bir börek ( ne överim yaptığımı amaa :) ) İyisi mi ben size hemencecik tarifi vereyim ve siz yazarken bende blogcu arkadaşlarımı ziyarete gideyim :)İşte tarifiniz ;
Malzemeler:
1kg yufka
500gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Ara harcı için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Hazırlanışı:
İç malzemelerimizin hepsini karıştırıp birbirine yedirene kadar çırpıyoruz.Maydanozu ince ince doğrayıp ezdiğimiz peynire tuzumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.Bir adet yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz.Sütlü karışımı kaşık yardımıyla 2-3 kaşık döküp her tarafına dağıtıyoruz.Yufkanın böldüğümüz düz kenarına peynirli malzemeden uzunlamasına yerleştiriyoruz.Ne ince ne kalın bir rulo olucak şekilde yufkayı sarıyoruz.Sardığımız yufkanın bir ucunu içeri katlayarak kendi etrafına gül şeklinde sarıyoruz.Sardığımız bu yufkayı yağladığımız tepsinin tam ortasına alıyoruz.Diğer yufkaları da aynı şekilde rulo halinde sarıp tepsinin ortasına koyduğumuz gül şeklindeki yufkanın etrafına doluyoruz.Bütün yufkaları bu şekilde sardıktan sonra eğer iç harcımızdan artmışsa üzerine döküyoruz.Daha sonra bir yumurta sarısını böreğimizin üzerine sürüyoruz.Arzuya göre üzerine susamda ilave edebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.

14 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

peyniri böreklere bayılırım ama bu başka bir güzel olmuş çok canım istedi keske olsada yesem ellerine saglık canım kocaman sevgiler

LaMa dedi ki...

ay bu goruntu beni yedi bitirdi ben de onu yeyip bitirsem ne guzel olur:)
ellerine saglik ;)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

perimmmmm ne güzel olmuş bu börek...kutlarım valla seni,bu kadar işin içinde bide böyle nefis börekler yapıyorsun...ellerine sağlık
ödül olarak kocamannn öpüyorum seni dermişim:)hihihi

İlker Ergin dedi ki...

canım harika bir börek olmuş.ellerine sağlık.çok öptüm.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Harika görünüyorlar, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta diliyorum, hoscakal.

Nilgün dedi ki...

Nefis olmus görüntü desen süper..Ellerine saglik canim



SEVGILER

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik nefis olmus

Tijen dedi ki...

Deve ve at sütünü nereden bulacakmışız Ümmügülsüm? Enteresan geldi verdiğin bilgi. (Yani benim sitedeki bilgiden bahsediyorum)

Tijen dedi ki...

Ben de bunu anlamıyorum işte Ümmügülsüm. Eğer bir diyet programı yapıyorsan insanlara bulabilecekleri şeyleri önereceksin. Şimdi gidip deve mi sağsın okuyanlar? Şaka gibi geliyor bazı şeyler bana ya neyse. Çok teşekkürler paylaştığın bilgi için.

NiNo dedi ki...

1 tepeleme yemek kasigi toz maya koy canim afiyet seker olsun sevgiler

NiNo dedi ki...

sekercim ellerine saglik mujkk

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

şekerim özlettin kendini:)
börek bitmedimi hala:))))
öptümmmmm

Nilay Cinisli dedi ki...

Canım anneler gününü kutlarım..Kucak dolusu sevgiler

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...