29 Kasım 2007 Perşembe

Ayva Tatlısı




Malzemeler:


3 adet orta boy ayva

1,5 su bardağı şeker

1 kibrit kutusu büyüklüğünde lohusa şekeri

1 su bardağı su


Cevizli İç Malzemeleri:

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

yarım su bardağı kuru üzüm

kaymak

Hazırlanışı:

Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün.Çekirdek kısmını oyarak çıkarın.Tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Üzerine şekeri ve lohusa şekerini ekleyin.Bir su bardağı suyu da ekleyip kızık ateşte pişirin.Ayvaların iki yüzünü de çevirerek kırmızı rengi almasını sağlayın.Ayvalar dağılmayacak kadar piştikten sonra borcama alın ve soğumaya bırakın.Ayvalar soğuduktan sonra ceviz ve üzümü bir kasede karıştırın.Oyarak çıkardığımız çekirdek kısmına bolca bu karışımdan dökün.En üstüne de birer parça kaymak koyup servis yapın(Kaymak yemeyenler kremşanti hazırlayıp koyabilirler)




Hiç yorum yok: